catering

Het is het geven van voedselbereiding (en vooral voedselpresentatie) aan een ander, hetzij als onderdeel van de vaste cursus of als een individuele recreatieve activiteit.

Dus eigenlijk zijn cateraars de mensen die ons samenbrengen. Uw gerechten worden geleverd en dan komt de taak om ze zo snel mogelijk op een andere plaats te krijgen in handen van de cateraar.

Voordat je met een cateraar gaat werken, helpt het om de structuur te begrijpen van wat ik verwacht dat een werkrelatie zal zijn. In de loop van je carrière zul je waarschijnlijk met één of meerdere cateraars werken. Je zult ook met hen werken als hun eigen voedselbereider of in hun eigen exclusieve ruimte, en op een dag zul je veel met hen overleggen.

Ondanks wat de naam doet vermoeden, moet je al eerder in de voedingsindustrie gewerkt hebben, want dit is waar je je het grootste deel van je tijd mee zult bezighouden,

De persoon die het eten maakt en de textuur en de presentatie, zal bijvoorbeeld ook eerdere ervaring moeten hebben met het maken van wat u bij elkaar moet gooien. De cateringindustrie is zo groot en zo gevarieerd, dus u zult uw eigen flair moeten ontwikkelen, zodat uw klanten kunnen genieten van wat u voor hen bereidt.

Dit is je leven in het begin, je moet het geconcentreerd kunnen doen, en er zin in hebben.

U zult ook uw eigen prijzen moeten bepalen, en uw eigen manier om te reageren, omdat u, zoals gezegd, ook met andere mensen zult werken.

Er zijn drie hoofdmanieren waarop voedsel wordt gekocht en geportioneerd.

Deze oplossingen worden gebruikt voor levensmiddelen die per vliegtuig, via wegtransport of in leveringen worden vervoerd.

In sommige gevallen zijn de hoeveelheid en de kwaliteit precies dezelfde als bij de aankoop van prijzen en materiaal voor een restaurant, maar u koopt het in een andere hoedanigheid.

U werkt normaal met een paar verschillende leveranciers voor de vertaling van uw maaltijden, hetzij 2000 alleen om te voorzien in de dagelijkse behoeften van uw dagelijkse bedrijf, hetzij u koopt misschien artikelen voor uw thuisbereiding in een veel grotere hoeveelheid voor een hoofdmaaltijd.

Dit houdt de aankoop in van de ingrediënten om te koken, het kookgerei, misschien industriële fornuizen, ovens en zware deksels, evenals kookschalen, pannen en potten, terwijl de rest koopt u voor uw eigen appartement, als de dagcateraar uw recepten naar uw inkomen brengt.

Heb je nagedacht over wat er in je dagdagelijkse zaken zit?

Als u er alles aan wilt doen om uw zaak voor u te laten werken, zult u ook moeten overwegen of uw klanten per se iets specifieks nodig hebben in de vorm van een diner of een hot house om hun verlangens te bevredigen of, misschien, voor persoonlijk genot.

U zult op een bepaald moment de behoeften van uw klanten moeten vaststellen, en daarom zal er een element van compromis zijn, omdat bepaalde voedingsmiddelen bijvoorbeeld beter geschikt zijn voor gezinnen.

Als dit in uw straatje past, dan zult u zien of u op zijn minst een werkrelatie met uw traiteur hebt.

Als dit je opties niet drastisch verkleint, moet je je bewust zijn van je eigen specifieke vaardigheden en talenten.

U moet ook proberen om aan de specifieke behoeften van uw klanten te voldoen. Als u bijvoorbeeld een gemengde kookachtergrond hebt, dan kunt u ervoor kiezen uw diensten aan te bieden aan personen die anders alleen in een gewoon restaurant zouden kopen.

Als je op afstand eet, moet je het misschien alleen doen, en je kunt nog steeds een goedlopende catering thuis-internetzaak runnen.

U zult ook moeten overwegen waar uw bedrijf gevestigd zal zijn.

U zult waarschijnlijk een part-time decorateur in dienst moeten nemen, bijvoorbeeld als u een kleine, op het huis geïnspireerde website verkoopt. Deze zal ervoor zorgen dat de details van uw website worden nageleefd en dat bezoekers die op bezoek komen het menu kunnen bekijken, maar ook in het comfort van hun eigen huis gebruik kunnen maken van uw website (uitgekiend en bijgewerkt).

Als u van plan bent de levering zelf te doen, denk dan aan de verschillende onderdelen van de klus, die een extra kledinglijn vol kook- en eetkleding zal omvatten, plus royale hoeveelhedenivaerroris de hoofdsoort goed voor de overgrote meerderheid van de gelegenheden.

Als je een keuken hebt, maar geen volledige keuken, dan zijn er nog enkele mogelijkheden. U zou toegang kunnen bieden tot een privé-ruimte, waar de cateraar een privé-ruimte krijgt om een assortiment van vingerknippende plate-lots voor elke stijl te bereiden.

Een alternatief is het vrijmaken van een lokale hoeveelheid persoonlijke keukenruimte op uw eigen vriezer en faciliteiten voor het bereiden en koken van to-go en to-go voedsel voor de cateraar clientèle.

Lees meer:

Bedrijfscatering 

Duurzaam catering

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.