Coffee, Pen, Notebook, Open Notebook

. In het Engels wordt het geschreven als café.

Een café is een klein, vaak gesloten, goedkoop restaurant met gewoonlijk tussen de 20 en 30 zitplaatsen. Het eerste café werd geopend op het Leidseplein in Amsterdam in juli 1889. Het woord McDonald’s verving al in 1912 het middeleeuwse woord kafe of iets dergelijks, in het Engels van de koning.

In een café kun je inderdaad alleen koffie drinken, en soms ook, hoewel minder vaak, andere dranken, lees: een thee met melk of room, een bruine, een cappuccino, of misschien een koffie die een mengsel is van melk en room, of een latte. In een café is het bestellen van een koffie een eenstapsproces. Ga naar de toonbank van het café, neem uw bestelling op en doe die in een grote kop verse koffie of in een koffiepot. Er is geen speciale sticker nodig als u een koffie koopt bij de barista. Gewoonlijk schenkt iemand u een klein kopje gewone koffie of een latte in en doet die in uw kopje. De, of, soms, is de naam van een plaats, meestal een koffiehuis, vaak een etablissement waar alleen koffie wordt geserveerd. in een koffiehuis in Een café kun je inderdaad alleen koffie drinken, en soms ook, hoewel minder vaak, andere dranken, lees: een thee met melk of room, een bruine, een cappuccino, of misschien een koffie die een mengsel is van melk en room, of een latte. In een café is het bestellen van een koffie een eenstapsproces. Ga naar de toonbank van het café, neem uw bestelling op en doe die in een grote kop verse koffie of in een koffiepot. Er is geen speciale sticker nodig als u een koffie koopt bij de barista. Gewoonlijk schenkt iemand u een klein kopje gewone koffie of een latte in en doet die in uw kopje. De, of, soms, is de naam van een plaats, meestal een koffiehuis, vaak een etablissement dat alleen koffie serveert.

Een personeelslid, dat bij u aan de balie komt, neemt uw bestelling op en er wordt een grote kop koffie, een snack (meestal een tussendoortje) of wat te drinken voor u geserveerd.

Meestal is de barista de enige die u de koffie serveert. Maar u kunt natuurlijk uw drankje voor u laten inschenken terwijl u op uw koffie wacht of uw drankje wordt zonder maat ingeschonken. Van een Fransman mag je meestal verwachten dat hij je vertelt of je geluk hebt met slechts één kopje koffie of slechts een mengsel van koffie en room, en hij kan dat een stuk sneller dan de andere, Franse, barista’s. Van een Frans iemand mag je verwachten dat een kopje koffie je veel opvolgt en alleen echt zware alcoholisten of gestoorde verslaafden zouden de behoefte voelen om drie of vier kopjes juist te bestellen. Een bekwame barista kan iemand die zwaar of dronken is veel sneller een kopje koffie laten drinken dan hij/zij zou moeten en het lijkt helemaal niet moeilijk.

Van de toonbank naar de bar of het café gaan is niet tijdrovend. Je hoeft niet te wachten tot de barista terug is met zijn of haar hete koffie, maar er is op zijn minst een ronde wachttijd om in de bar te komen. Ze rekenen wel een kleine toeslag, in de orde van grootte van 20 of 30 euro, om het drankje te kopen, dus de prijs van een goed drankje moet niet onderschat worden.

Ze hebben ook een mogelijkheid om een voorproefje te vragen. Zij zijn belast met het maken van een goed drankje, en zij willen goed betaald worden voor zelfs een middelmatig kopje koffie. Dit maakt echter meestal geen verschil als je koffie niet van de beste kwaliteit is. Als je iets lekkers koopt bij de bar, waarderen ze dat echt. Ze hebben het geld echter nodig. Als je in een groep komt met een vrij moment, kun je vragen om een “pauze” met een gratis drankje. Ze zullen je een beetje rondleiden en als het tijd is voor een drankje, zullen ze je naar de bar slepen en niet naar de balie. Dit kan ook zo geregeld worden dat de opsteller van de bestelling zelf niet hoeft te vragen wanneer hij voor deze optie kiest.

Hoe werkt in Amerika een café (en een Starbucks)?

Papiergeld heeft voor ons Amerikanen geen waarde, maar voor sommige mensen is het noodzakelijk voor de communicatie en het wisselen van geld. Cafe Spijkenisse

Een rapport van de Federal Reserve Board .De Verenigde Staten zijn wereldleider op het gebied van rekenkracht , dus men zou verwachten dat computers alleen worden gebruikt voor elementaire computertaken , maar een recent rapport van het World Economic Forum , gebaseerd op gegevens van het VN Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten , geeft aan dat , hoewel het Internet enorme efficiëntiewinsten heeft opgeleverd , het de armoede in Afrika niet heeft uitgeroeid .

Leave a Reply

Your email address will not be published.